Foamdearing / Isı Yalıtımı Foamdearing / Isı Yalıtımı

Foamdearing / Isı Yalıtımı

02.08.2021 - Tekstil - Reşat H.

Sürdürülebilir enerji ve enerjiden tasarruf etmek, daha verimli kullanmak, günümüz dünyasında gittikçe daha çok önem arz etmeye başlıyor. Gelecek yarınlara daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek adına şuan bazı adımlar atmak durumundayız.

Bu amaçla Lüks Kadife, bu alanda atmış olduğu adımlarına bir yenisini daha ekleyerek üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Daha temiz bir dünya ve enerji tasarrufu çalışmaları kapsamında boyahane işletmesinde bulunan boya makinelerini "Foamdearing" adı verilen ve seramik yünü esaslı izolasyon malzemesi ile kaplıyor.

Bu işlem sayesinde, yılda %15 ila %25 oranında direkt olarak enerjiden tasarruf edilebiliyor. Şuan bu oranları fiili olarak da gözlemleyebilmekteyiz. Günümüzde hergün artan enerji maliyetleri enerji verimliliği projelerini zorunlu hale getirmiştir. Proses dışı ısıtılan her cm3 hava çöpe atılmış paradır. Firma olarak yaptığımız uygulamalarda ölçümler sonucu 100 birim yakıtın 20 birimini proses dışı havayı ısıttığınız sonucuna vardık.

Foamdering izolasyon, ortam ısısını düşürdüğü gibi makina yüzeyindeki yüksek sıcaklıkları engellediğinden is sağlığı ve güvenliği açısından da büyük önem arz etmektedir.

Çevresel bilinç anlamında, sürekli gelişen teknolojileri yakından takip ederek, bu gelişmeleri fabrikamızda uygulamak gelecek nesillerin daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya bulabilmeleri için en büyük görev ve sorumluluğumuz olmalıdır.

02.08.2021 - Tekstil- Reşat H.